למה הופסקה פעילות הקנאביס בבית המרקחת פינצ’י ברמת גן

בעקבות כניסת בתי המרקחת לתחום הקנאביס עלה משמעותית שוויים של בתי המרקחת הפרטיים שהיו על סף קריסה. מצד שני כניסת "הכסף הגדול" לתחום מובילה גם לצרות, למשל בבית המרקחת הצנוע והפופולרי ברמת גן שנמצא בימים אלה במרכזו של סכסוך קשה בין שתי השותפות בו, שיגיע השבוע גם לביהמ"ש

חברת קנדוק (Canndoc) ביקשה לפני כשנה וחצי לרכוש בית מרקחת נוסף כדי לצרפו לרשת חנויות הקנאביס שלה גבעול (Givol). לשם כך יצרו נציגיה קשר עם בית המרקחת הצנוע נ.נ. פינצ’י ברמת גן, שנחשב אז לפופולרי בתחום (וגם השנה הכניס מעל 2.6 מיליון ש”ח בין ינואר ליוני 2021), והציעו לאחת משתי השותפות בו, נטליה מיאצ’ין, המחזיקה ב-50% ממניות החברה, כ-1 מיליון ש”ח.

אך השותפה השנייה, נטליה ארנגולד, שמחזיקה גם כן ב-50% וגם משמשת כרוקחת האחראית בבית המרקחת, טוענת כי סירבה לתת 1% נוספים מתוך החצי שלה בעסק, שנדרשו לדבריה על ידי קנדוק כדי שאלה יוכלו להחזיק לפחות ב-51% מהעסק. בלי 51% לא ניתן כמובן לשלוט בעסק ולכן לטענתה העסקה לא יצאה לפועל.

לטענת ארנגולד התנגדות זו שלה למכור את ה-1% הנוספים היא שהובילה את מיאצ’ין “לשבור את הכלים” עד כדי כך שיצאה ל”מסע נקם” במסגרתו עצרה לכאורה את הפעילות הבנקאית של החברה, לא הגיעה לעבודה וכפי שנחשף כבר אתמול במגזין קנאביס – גם הגישה תלונה חמורה ביותר נגד שותפתה לרוקחת המחוזית של ת”א, מירי טריינין.

בית מרקחת פינצ'י (צילום: Google Street View)
בית מרקחת פינצ’י ברמת גן – במרכזו של סכסוך בין השותפות (צילום: Google Street View)

כזכור, לתלונה שהוגשה לרוקחת המחוזית צירפה מיאצ’ין צילומי וידאו ממצלמות האבטחה של בית המרקחת – צילומים העומדים במרכז הסכסוך בין הצדדים – בהם נראית לכאורה ארנגולד יחד עם עובדות נוספות של בית המרקחת אורזת חלק מאריזות הקנאביס בשקיות ועל פי הנטען על ידי מיאצ’ין וטריינין – מוציאה אותן מבית המרקחת רק כדי להחזיר אותן לאחר מכן בחזרה.

מיאצ’ין, וגם הרוקחת המחוזית טריינין, טוענות מצד אחד שמדובר בראיות ברורות לעבירה פלילית, אם כי יש לציין מצד שני שצילומים אלה הגיעו לידי המשטרה שקבעה כי אין בהם חשד לביצוע עבירה.

הכניסה לבית מרקחת פינצ'י ברמת גן
האם השקיות הוצאו מבית המרקחת או לא? הכניסה לבית מרקחת פינצ’י ברמת גן

לפי טענת ארנגולד היא כלל לא הוציאה את השקיות מחוץ לבית המרקחת אלא העבירה אותן לחדר המעבדה בבית המרקחת. לטענתה במצלמות האבטחה אף כלל לא רואים שהשקיות הוצאו משטח בית המרקחת ומדובר בהאשמה חסרת בסיס. עוד לטענתה העברת הקנאביס בשקיות מהכספת אל המעבדה נעשתה בטעות לאחר שנתגלה לה שהוזמנו אריזות קנאביס בכמות גדולה מהמותר (יותר מ-15 ק”ג). לדבריה היא התלבטה מה לעשות, יצרה קשר עם שותפתה מיאצ’ין ויחד איתה החליטה להעביר חלק מהאריזות למעבדה אך חזרה בה משהבינה שמדובר במעשה חמור יותר מעצם הזמנת הקנאביס בכמות עודפת.

מה שארנגולד לא ידעה הוא שבאותו זמן ממש שותפתה מיאצ’ין, שלא שהתה בבית המרקחת, נכנסה למערכת המצלמות וצילמה את כל האירוע ממצלמות האבטחה של החנות, כולל את העברת השקיות, והעבירה את הצילומים אל הרוקחת המחוזית. לדברי ארנגולד, מיאצ’ין בעצם טמנה לה פח לכאורה רק כדי שתהיה בידיה ראיה לעבירה וכך תוכל “להיפטר” מהשותפה שמסרבת למכור את חלקה בעסק ובכך מונעת ממנה את קיום העסקה.

כפי שעוד פורסם כבר אתמול, בעקבות התלונה שמיאצ’ין הגישה ביצעה הרוקחת המחוזית טריינין ביקורת בבית המרקחת שבסופה הורתה לעצור את פעילות הקנאביס במקום. מהלך זה הוביל להליך משפטי וכן לכך שקנדוק הורידה את הצעת המחיר, שהוגשה שוב בחודש מאי השנה, מ-1 מיליון ש”ח ל-600,000 ש”ח בלבד.

לטענת מיאצ’ין כיום, במסגרת ההסכם שלה מול קנדוק נקבע כי על מנת שקנדוק תוכל לקנות את החלק שלה יש לקבל את הסכמתה של ארנגולד ותו לא, ולכן, מאחר וארנגולד מסרבת למסור את הסכמתה, העסקה לא יכולה לצאת לפועל. אך כאמור לטענת ארנגולד מנגד, מיאצ’ין לא ביקשה ממנה רק את “הסכמתה” למכירת 50%, אלא כאמור גם 1% נוספים מהחצי שלה אותם היא סירבה ומסרבת עד היום למכור. דרישה זו, שאינה מופיעה בטיוטת ההסכם בין קנדוק למיאצ’ין, הוצגה לארנגולד לדבריה בעל-פה.

בעקבות נפילת העסקה עם קנדוק (לטענת ארנגולד) או בעקבות מקרה השקיות (לטענת מיאצ’ין) התפוצצה סופית השותפות בין הצדדים עד שלאחרונה הגישה מיאצ’ין כתב תביעה לבית הדין לעבודה נגד בית המרקחת פינצ’י בו היא שותפה. בתביעה, שהוגשה באמצעות עו”ד איליה וייסברג, דורשת מיאצ’ין תשלום בגין שכר שלא קיבלה לטענתה ופיצויי פיטורין בסך כולל של 110,000 ש”ח. מיאצ’ין גם מלינה על כך שארנגולד שינתה את הגישה למצלמות האבטחה מבחוץ והחליפה מנעולים בעסק כך שאין לה גישה למסמכים.

מצד שני ארנגולד הגישה תביעה משלה באמצעות עו”ד אבי עמבר המתמחה בתחום ייצוג של בתי מרקחת ורוקחים מול משרד הבריאות, בה היא מבקשת מבית המשפט לקבוע שכדי להציל את פעילות בית המרקחת שכרגע נמצא במצב Dead Lock כשכל אחת מהשותפות “מסנדלת” את רצון השנייה, יש למנות נאמן זמני שינהל את החברה עד לקיום הליך לפירוק השותפות במתכונת BMBY – כלומר מעין מכרז בו מי שתציע סכום גבוה יותר עבור החלק של שותפתה תזכה באפשרות לרכוש את הבעלות המלאה על בית המרקחת. השבוע יערך דיון בנושא בבית המשפט.

תופעה זו של זעזוע בבתי מרקחת שנכנסים לתחום הקנאביס הופכת להיות מורגשת לאחרונה יותר ויותר עם כניסת “הכסף הגדול” לענף בתי המרקחת, שעד לפעילות הקנאביס הרפואי היה ענף שעומד על סף קריסה, בעיקר בקרב בתי המרקחת הפרטיים, וכעת זוכה לרנסנס כולל מכירה של בתי מרקחת במיליוני שקלים. כזכור, לאחרונה אף התאבד הבעלים של בית מרקחת מצליח בתחום בזמן שניהל משא ומתן למכירתו.

המשך קריאה
Back to top button
Close

אופס!

אנא בטלו את חוסם הפרסומות כדי לצפות בתוכן באתר